Hoeveel lessen heb ik nodig
maart 25, 2016
Cool! Vanaf 17 zelf autorijden
maart 27, 2016

Afrijden in een andere regio?

Vaak hoor ik van een leerling, dat een vriendje of vriendinnetje in een andere regio examen aflegt. Vaak is deze regio rustiger, maar ook vaak verder. Zo rijden veel rijscholen uit Almere af in Emmeloord, ze vertellen dan aan de leerling dan dit is beter en rustiger. Dit is geen goed advies.

Les in je eigen regio en doe examen in je eigen regio, je woont hier toch ook, dus zal je hier ook moeten kunnen autorijden.

De rijscholen uit Almere die dit doen zijn vaak z.g. goedkoop, maar iedereen vergeet dat je vanuit Almere naar Emmeloord al 1.5 uur bezig bent aan heen en weer rijden (snelweg), dus je maakt veel meer uren, goedkoop is dus duurkoop.

En stel je doet examen in zo een rustige regio, durf je dan wel in een drukke stad als Amsterdam te rijden, en kan je dit dan vlot, veilig en zelfstandig?

Het doel van deze rijscholen is alleen maar om snel veel geld te verdienen door veel onnodige uren te rijden, de veiligheid is niet de hoogste prioriteit.

Kwaliteit mag best iets kosten, dus kies voor een goede rijschool. Verkeersschool Hogering is een rijschool uit Almere, die de examens laat afnemen in Eemnes.