Wie is jouw rij-instructeur
maart 28, 2016

Hoe kies je nu een goede en betrouwbare rijschool in Almere?

In Almere zijn meer dan 200 rijscholen gevestigd, en sommige hebben meerdere instructeurs rijden. Ook rijden hier veel rijscholen uit de omgeving van Almere, er zullen dus zo een kleine 300 instructeurs actief zijn in Almere.

Om hier de juiste rijschool uit te kiezen is erg moeilijk, want iedere rijschool prijst zichzelf aan als de beste en de betrouwbaarste.

Voordat je een rijschool kiest, moet je ervan bewust zijn dat je een opleiding gaat volgen. Je gaat iets leren waar je jouw hele leven iets aan kan hebben. Je moet je natuurlijk wel netjes gedragen, gezond en/of heel blijven, dan hoef je nooit meer terug naar het CBR om een rijtest af te leggen.

Kies altijd een rijschool die een dakbord heeft met naam

Kies een rijschool die een dakbord heeft met naam neem geen rijschool die alleen met een losse letter” L”op het dak rijdt.

Helaas zijn er ook in onze branch veel sjoemelaars, deze personen geven vaak illegaal les, hebben geen instructeurspas gehaald, maar geven wel autorijles, vaak zijn de prijzen erg laag, maar het nivo van de lessen is ook erg laag. Ook kan je nooit je rijbewijs halen, omdat alleen geregistreerde instructeurs en rijscholen een aanvraag kunnen doen voor een Tuusentijdse Toets en een Praktijexamen.

Kies een rijschool die fulltime rijdt

Kies altijd een rijschool of instructeur die fulltime rijd en bezig is, en geen rijschool of instructeur die het part-time doet, vaak hebben deze er nog een baan naast en geven les op tijden dat het hun uitkomt zijn niet erg felxibel en vaak ben jij de enige of een van de weinige die bij deze rijschool of instructeur lest.

Verkeersschool in almere

Is een grotere rijschool beter?

Als je een voor een grotere rijschool kiest, bedenk dan dat veel beginnennde en onervaren instructeurs hier beginnen om ervaring op te doen. Je hebt dan wel met een ruime keuze aan instructeurs, maar vaak gebeurd het dat tijdens jouw rij-opleiding, jij ineens een andere instructeur krijgt omdat de instructeur die jij eerst had, gestopt is of geheel voorzich zelf is gaan werken.

De grotere rijscholen hebben vaak een franchise overeenkomst met deze startende instructeurs, ze werken z.g. zelfstandig maar onder de naam van de grote rijschool. Veel startende instructeurs beginnen hier om ervaring op te doen en een eigen klantenkring op te bouwen. Maar in feite les jij gewoon bij een startende instructeur.

Kies een rijschool waar je jezelf lekker en veilig voelt

Kies een rijschool waar je jezelf lekker en veilig voelt, kijk nooit alleen naar de prijs. Kwaliteit mag best wat kosten. Maar kijk ook eens naar de auto,

Is de auto niet ouder dan 4 jaar.
Is de auto netjes en opgeruimd.
Is de auto niet te groot of te klein om in te lessen

Let niet op eventuele beschadigingen, er wordt dagelijks in gelest door (onervaren)leerlingen, dus er kan wel eens wat fout gaan.

Wie is jouw rij-instructeur

Over jouw Instructeur of rijschool moet je wel n en ander weten. Zo hoeft een rij-instructeur geen Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) aan te vragen. Deze VOG is een verklaring die door de gemeente wordt afgegeven als je nooit veroordeeld bent. B.V. Taxichaffeurs, Medewerkers van een Kinderdagverblijfen en Beveiligingsmedewerkers, moeten een VOG kunnen overleggen. Rij-instructeurs hoeven dit niet. Dit betekend dat je in de auto kan stappen bij een instructeur die is veroordeeld voor oplichting of verduistering, diefstal of nog erger geweld, moord of verkrachting.

Ook een vrouwelijke instructrice kan veroordeeld zijn.

Gelukkig zijn de meeste rijscholen in Almere vol goede bedoelingen, dus wees niet direct achterdochtig, maar tijdens je proefrit of intake gesprek, moet je je gevoel laten spreken. Als je twijfels hebt over de rijschool of instructeur, kijk gewoon verder. Ook kan je de instructeur om zijn bevoegdheidspasje vragen van het IBKI.

Neem altijd een proefles

Neem altijd een gratis proefles. Bij een echte rijschool is deze altijd gratis. Zonder enige verplichtingen om een lespakket af te nemen.

Klik hier om een gratis proefles aan te vragen bij Verkeersschool Hogering