Cool! Vanaf 17 zelf autorijden
maart 27, 2016
Hoe kies je nu een goede en betrouwbare rijschool in Almere
maart 29, 2016

Wie is jouw rij-instructeur 

Over jouw Instructeur of rijschool moet je wel een en ander weten. Zo hoeft een rij-instructeur geen Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) aan te vragen. Deze VOG is een verklaring die door de gemeente wordt afgegeven als je nooit veroordeeld bent. B.V. Taxichaffeurs, Medewerkers van een Kinderdagverblijfen en Beveiligingsmedewerkers, moeten een VOG kunnen overleggen.

Rij-instructeurs hoeven dit niet. Dit betekend dat je in de auto kan stappen bij een instructeur die is veroordeeld voor oplichting of verduistering, diefstal of nog erger geweld, moord of verkrachting. Ook kan de rij-instructeur verslaafd of verslaafd geweest zijn aan drank of drugs. Of een voorkeur hebben voor zeer jonge leerlingen.

Ook een vrouwelijke instructrice kan veroordeeld zijn.

Een rij-instructeur is altijd rustig en beheerst, schreeuwt, scheld en vloekt niet.

Gelukkig zijn de meeste rijscholen in Almere vol goede bedoelingen, dus wees niet direct achterdochtig, maar tijdens je proefrit of intake gesprek, moet je je gevoel laten spreken.

Als je twijfels hebt over de rijschool of instructeur, kijk gewoon verder.

Ook kan je de instructeur om zijn bevoegdheidspasje vragen van het IBKI.

Het IBKI geeft de bevoegdheidpassen af om auto rijlessen te mogen geven. Het CBR neemt het examen af.

Neem altijd een proeflesje.

Neem altijd een gratis proefles. Bij een echte rijschool is deze altijd gratis. Zonder enige verplichtingen om een lespakket af te nemen.

Klik hier om een gratis proefles aan te vragen bij Verkeersschool Hogering